Vize reddi
-
Merhaba
2025 te turistik vize başvurusunda bulundum fakat reddedildi. Bir daha başvurursam reddedilirmi yada çıkma şansı nedir nasıl çıkar. Aslında dünyanın bir çok ülkesinde bulundum hali hazırda usd ve Schengen vizelerimde var. -
@altor Merhabalar öncelikle Forum Avustralya'ya hoşgeldiniz
Bir kez ret almak tekrar kesin ret alacağınız anlamına gelmez. Özellikle sizde hali hazırda US ve Schengen vizeleri olması ve daha önce farklı ülkelere giriş-çıkış yapmış olmanız aslında pozitif bir durum. Avustralya genelde en çok ‘gerçekten geçici ziyaretçi misiniz?’ kısmına bakıyor (GTE / Genuine Temporary Entrant kriteri). Yani seyahat sonrası ülkenize döneceğinize ikna olmak istiyorlar.Eğer önceki ret sebebi:
yetersiz finansal kanıt,
eksik evrak,
seyahat planının net olmaması,
Türkiye’ye bağların zayıf görünmesi,
ya da dosyada tutarsızlık ise,
bunlar düzeltilerek tekrar başvuru yapabilirsiniz. -
@Forum-Avustralya bilgi için teşekkür ederim. Tam amacım Avustralya yı ve ona bağlı adaları 3 aylık bir zamanda gezmek istiyorum. İlk başvurduğumda belirttiğiniz tüm şartları fazlasıyla yerine getirmiştim. Tekrar vize başvurusunda bulunmak istiyorum. Bu konuda yönlendirme yapabilirmisiniz
-
@altor Eğer tekrar başvurmayı düşünüyorsanız öncelikle önceki ret mektubundaki maddeleri dikkatlice incelemenizi tavsiye ederim. Yeni başvuruda;
Seyahat planınızı daha detaylı sunmanız(uçak biletleri dahil, konaklama kanıtları bile işinize yarayabilir.),
3 aylık gezi rotanızı açıklamanız(şuraları gezeceğim değilde daha çok şu tarihler arasında burada şu günler arası şu şehirde bulunacağım gibi çünkü detaylı bir rota şansınızı artıracaktır.),
Finansal durumunuzu güncel belgelerle desteklemeniz,
Türkiye'ye geri dönüş bağlarınızı (iş, aile, mal varlığı vb.) net şekilde göstermeniz,
Daha önceki yurt dışı seyahat geçmişinizi dosyaya eklemeniz
faydalı olabilir.
Ret aldıktan sonra onay alan birçok başvuru sahibi bulunmaktadır. Ancak sağlıklı yorum yapabilmek için ret mektubunda hangi maddelerden olumsuz değerlendirme aldığınızı paylaşabilirseniz üyeler daha net yönlendirme yapabilir.
Umarım bir sonraki başvurunuz olumlu sonuçlanır. Şimdiden bol şanslar.

-
@Rehber-Kanguru 40 yaşındayım türkiyede sektörünün en büyük firmasında 15 yıldır orta düzey yönetici olarak çalışıyorum 5 k aud un üzerinde maaş alıyorum ailem le yaşıyorum kendime ait gayrimenkul lerim var. Ama red nedeni olarak bekar olmam maaşımın Avustralya standartlarına göre düşük olması ülkeye beni bağlayan yeterli unsurlar değilmiş. Dilekçemde gittiğim ülkedeki vize koşullarına bağlılığımıda kanıtladım ve dünyayı neredeyse gezdim gitmediğim tek kıta Avustralya kaldığı için oraya gitmek istiyorum diye yazdım ama yinede red verdiler.
-
Açıkçası anlattığınız profil ilk bakışta turist vizesi açısından güçlü görünüyor. Düzenli ve yüksek gelirli bir iş, 15 yıllık çalışma geçmişi, gayrimenkuller, kapsamlı seyahat geçmişi ve daha önceki vizelere uyumlu seyahatler genellikle olumlu değerlendirilen unsurlardır.
Ancak Avustralya turist vizelerinde bazen başvuru sahibinin sunduğu belgelerden ziyade, vize görevlisinin "gerçek geçici ziyaretçi" (genuine temporary entrant / genuine visitor) değerlendirmesi belirleyici olabiliyor. Sizinkide görevli kurbanı olmuş olabilir.
Umarım bir sonraki başvurunuz olumlu sonuçlanır.

-
@Rehber-Kanguru ilginiz için teşekkür ederim gezi için bir zaman aralığı oluşturabilirsem tekrar başvuru yapacağım artık vize vermezlerse kendileri kaybeder🫣

© 2026 Forum Avustralya. Tüm hakları saklıdır.