Avustralya’da Work and Holiday yapmak
-
Avustralya’da 3. Seneme başladım, 2023 yılında Work and Holiday adlı çalışma ve tatil vizesiyle Avustralya’ya geldikten sonra birçok farklı alanda çalışma fırsatı yakaladım. İlk başlarda kafamda çok soru işareti vardı ama çalışmaya başladıktan sonra Avustralyalıların çalışanlarına çoğu zaman ne kadar eşit ve iyi davrandığını gördüm. İş ortamlarında size verilen işi düzgün bir şekilde yerine getirdiğinizde bir problem yaşamazsınız. İşe zamanında gidip bahane üretmezseniz iyi noktalara gelirsiniz. Genel olarak Work and Holiday ile çalışırken casual olarak çalışıyorsunuz. İş bulmak için yapmanız gerekenler seek.com adlı siteden iş başvurusu yapmak veya Facebook gruplarını takip etmek, bonus olarak da cv çıkarıp dükkan dükkan gezerek cv bırakabilirsiniz. Maaşlarınız haftalık yatar ve bir miktar vergi ödersiniz, her yıl verginin bir kısmını haziran ayından sonra geri alabilirsiniz. Work and Hoday vizesi ile 3 yıl Avustralya’da çalışabilir, bir sürü anı biriktirebilirsiniz. Avustralya’da dünyanın en sağlam asgari ücretlerinden birisi ödendiği için bu ülke yeni başlangıç yapmak isteyen insanlar için gerçekten iyi bir seçenek.
-
Merhaba. 3. seneniz dolduktan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bu vize türü sanırım 4. seneye uzatılmıyor.
© 2026 Forum Avustralya. Tüm hakları saklıdır.